Venkite labai didelio karščio ar šalčio

Nauji randai yra ypač jautrūs. Patiriant stiprų saulės spindulių ar UV spindulių poveikį nuo šešių mėnesių iki vienerių metų reikia naudoti apsaugos nuo saulės priemones. Reikėtų vengti saunų bei intensyvaus šalčio poveikio. Toks poveikis gali turėti neigiamos įtakos regeneracijos procesams.

Nevilkėkite šiurkščių drabužių

Venkite vilkėti ankštus drabužius ar apdarus, kurie gali trinti surandėjusį audinį. Randinis audinys yra jautresnis už sveiką odą. Į tokio tipo dirginimą jis gali reaguoti paraudimu ir sukietėjimu.

Pasirūpinkite randais ties piršto sąnariais, alkūnėmis ir kitais sąnariais

Ypač reikia saugoti randus šalia kaulų. Būkite atsargūs, kad randinio audinio nesužalotumėte. Sportuojant nauji randai gali atsiverti pakartotinai. Veikla, dėl kurios randinis audinys gali patirti fizinį stresą, gali slopinti gijimo procesą.

Papildomas patarimas. Prauskite randus

Prausimas rekomenduojamas randams ant plaštakų, alkūnių, pėdų ir kt.

Contractubex naudojimas

Contractubex® gelį reikia pradėti naudoti iš karto žaizdai užsivėrus arba pašalinus siūlus. Anksti pradėjus gydymą, nuo pat pradžių tinkamai formuosis ir gis randas, kuris bus beveik nepastebimas.

Būkite kantrūs

Kai kurie randai į gydymą reaguoja greičiau nei kiti. Tačiau turint kantrybės ir prižiūrint yra didelė tikimybė, kad rando būklė pastebimai pagerės.